Játék vs Könyv Assassin's Creed

Értékeld a témát:
Válasz küldése
Avatar
m3lcs0
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: vas. feb. 11, 2018 8:57 pm

szer. feb. 14, 2018 7:41 pm

Assassin's Creed Kép Könyv vs Játék

Könyv: Oliver Bowden: Assassin's creed: Titkos keresztes háború

Játék: Assassin's Creed

Mikor nekikezdtem ezen sorozatnak kissé nehéz volt kitalálni, hogy is jönnek sorba a könyvek és hogyan függ össze a játékkal, ugyanis az első játéknak főleg a 3. könyv felel meg :P

A könyvben megismerhetjük a Testvériség egyik legkiválóbb Orgyilkosának élettörténetét, amelyet Niccoló Polo(igen, ő Marco Polo atyja) mesél el nekünk.

Altair útja során végigjárja a Szentföldet, ezalatt megismeri részletesen az Orgyilkosok krédóját. Először is bizonyítania kell, a rend 9 ellenségével kell végeznie, köztük a templomos nagymester Robert de Sable-val is.

Altair élete során sokmindent át él, köztük: a történelmet megváltoztató küldetés, küzdelem templomosok ellen, családja tragikus sorsa, és egy barát árulása

A történet 1176-1257 között játszódik, a cselekmény játékhoz hű de részletesebb.

A könyv nagyjából 3 játékot is érint, melyek:
Assassin's Creed:

Kép
Az ifjú Altairt - miután árvaságra jut - az orgyilkos nagymester (Al Mualim) neveli fel és idősebb korára ő lesz az orgyilkosok legkiválóbb tagja. Altair azonban önbizalomban nem szenved hiányt, hiányzik belőle a bölcsesség, önuralom. Nem ismeri az alázatot, alábecsüli ellenségeit, nem hallgat senkire. Egy küldetés során azonban megszegi az orgyilkosok alapelvét

Tudja, hogy a hibáját jóvá kell tenni, meg kell keresnie 9 ellenségét és végezni velük.

A könyvben mozgalmasak és izgalmasak ezek a küldetések, azonban a játékban kissé sablonosnak tűnhetnek. Altair a küldetések során folyamatosan változik és az olvasó folyamatosan egyre jobban megkedveli.


Assassin's Creed Bloodlines:
Kép Cipruson vagyunk, ahol Altair életébe betoppan Maria, akivel közelebbi kapcsolatba kerül, itt kaphatunk egy romantikus szálat, amely befolyásolja Altairt a küldetései során is.


Assassin's Creed Revelations:
Kép
Altair itt már idős, családja és unokái vannak, azonban úgy dönt, hogy visszatér Maszjafba, ahol minden kezdődött.

Sosem volt könnyű élete, de mindig képes talpra állni, tökéletes példakép. Sok fájdalomban, árulásban, magányban volt része.

A könyv ilyen szempontból sok tanulságot tartalmaz, szórakoztat, meghat, elgondolkodtat,szóval tökéletes bármikor, bárkinek.

Viszont nagy eltérés a könyv és a játékok között az, hogy míg a könyben abban a korban vagyunk, a játékban egy gépezeten (Animus) keresztül repülünk vissza az időbe, amit Desmond biológia múltjába való visszatekintéssel játszhatunk.


M3lcs0
Szeretlek Neo :romance-heartbeating:
Értékeld a témát:
Válasz küldése
  • Információ
  • Ki van itt

    Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég