Guitar Hero Live ajánló

Értékeld a témát:
Válasz küldése
Avatar
Neo
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: szomb. jan. 27, 2018 12:42 pm

szomb. feb. 17, 2018 7:21 pm

Kép

2015-ben megjelent a jelenlegi legújabb Guitar Hero játék, a Guitar Hero Live. A játékot a FreeStyleGames készítette és az Activision adta ki, de ezeket hagyjuk is! :)

A Guitar Hero Live-val valami újat akartak mutatni a készítők és ez sikerült is, kétszeresen! Egyszer a megújult kontroller miatt, egyszer pedig a játékban található 2 fő játékmód miatt.

Kép

Az új és a régi kontroller között egy nagy különbség van. Amíg a régi kontrolleren 5 "hang" gomb kapott helyet egymás mellett, addig az újra 6 darab került, 2 sorba rendezve, 3 felül, 3 alul. A régi kontroller kezelését magasabb szinteken néhányan nem tudták elsajátítani, az 5 gomb/4 ujj felállás miatt, de az új kontroller ebből a szempontból könnyebben tanulható, viszont több kombinációt is hoz magával, így Advanced és Expert szinten van benne kihívás bőven még a régi Guitar Hero játékosok számára is.

5 nehézségi szint van a játékban, könnyűtől a legnehezebbig így néz ki:
Casual - itt csak pengetni kell
Beginner - itt már be jönnek a hang gombok is, de csak az egyik szín, tehát 3 gomb
Regular - innentől mind a 6 hang gomb használatban van, de még nem mondanám nehéznek
Advanced - itt kezd érdekessé válni a játék, néhány zene nagyon közel van már ezen a szinten is az Expert nehézséghez
Expert - egyértelmű, nem? :)

Én Regularon kezdtem játszani, de hamar váltottam Advancedre, mert több kihívás kellett. Jelenleg is ezen a szinten játszok, rengeteg gyakorlás kell, hogy valaki Expert nehézségen tudjon magabiztosan játszani. A gyakorlás elengedhetetlen ha fejlődni akarsz ebben a játékban.Beszéljünk a játékmódokról.
Kezdeném a cím adóval, a Live-val. A Live módban két zenei fesztiválon bújhatunk a fellépők bőrébe és játszhatunk különféle zenéket az Indietől a klasszikus Rockon át a Metalig, mindezt élőszereplős formában, és élő reakciókkal. Ha jól játszol, akkor a banda is jobban beleéli magát, a közönség tombol, de ha rosszul, akkor kapod a savazást rendesen és a banda tagok is igyekeznek ösztönözni, hogy jó lenne ha össze kapnád magad.
A Live mód elég gyorsan végig játszható, kezdésnek ezt ajánlanám, bár ha jobban belegondolok, kezdeni mindenki a tutorialal fog, amiben egy gyors talpalót kapunk a kontroller kezeléséről, de mindent nem mutat meg, például olyan dolgok hiányoznak belőle, mint a "Hammer On" és a "Pull Off", szóval ezekre vagy magadtól rájössz, mert játszottál régebbi Guitar Heroval és tudod hogy működnek, vagy utána olvasol.
Live módban még ott a Quickplay, ahol önállóan 1-1 számot, vagy általunk összeválogatott "fellépést" játszhatunk le.Ha kivégeztük a Live-ot, akkor jöhet a GHTV!
A Guitar Hero TV nem véletlenül kapta a TV nevet, ugyanis belépve azt tapasztaljuk, hogy tényleg úgy működik, mint egy TV. Van 2 zenei csatornánk, ahol éjjel-nappal mennek a fél óránként váltakozó különböző témájú zenei műsorok videoklippekkel és minden fél órás műsor elejénél illetve a felénél kapunk egy reklámblokkot, ahol ízelítőt kapunk, hogy milyen zenékre számíthatunk az adott műsorban. Ugye mint mondtam, két csatornánk van, nemes egyszerűséggel az 1-es és 2-es nevet kapták.

Kép

Az 1-es csatornán szólnak például a klasszikus rock zenék, napjaink rock slágerei, a metal zenék, stb, míg a 2-es csatornán inkább alternatív, indie, pop, elektronikus zenékkel találkozhatunk.
Bármikor válthatunk a csatornák között, ha esetleg épp egy olyan szám szól, amelyet mondjuk nem szeretünk, vagy még úgy érezzük, hogy nem megy nekünk (kezdőknél a metal tud főleg ilyen lenni). A lényeg, hogy ha bekapcsolódunk egy zenébe, akár az elejétől, akár a közepétől, és végig játszuk, akkor az elért helyezésünk alapján kapunk státusz pontokat és casht.
Elért helyezés? Micsoda? Igen, helyezés, ugyanis GHTV közben mások ellen is versenyzünk, a kép bal oldalán láthatunk egy 10 játékosból álló helyezési listát, amin láthatjuk, hogy éppen hol állunk az aktuális számban a pontszámunk alapján. Értelemszerűen minél magasabb helyezést érünk el, annál több státusz pontot és casht kapunk.

Kép

A státusz pontokkal fejlődünk, az ott úgymond az XP. 20 szint van a GHTV-ben, a szintekkel hangsávokat (amin jönnek feléd a "hangjegyek") oldhatunk fel, Hero Power típusokat, melyekkel rövid időre megkönnyíthetjük, vagy épp megnehezíthetjük a játékot (igen, van olyan hero power, amely egy nehézségi szinttel fentebb teszi rövid időre az adott zenét). Továbbá kaphatunk még a szintekkel bannereket, amelyek a helyezési listán a nevünkel együtt megjelenő képek.
Eddig amiről beszéltem a GHTV-vel kapcsolatban, kicsit kötöttnek hangozhat, mert meghatározott zenéket játszhatunk csak a műsorok alatt. De itt jön képbe a játékunkért kapott cash!
Mire is jó a cash? Cashel tudunk venni Hero Powert (például 5 darab kétszeres szorzót, vagy 5 könnyítőt, stb), amelyeket játék közben fel tudunk használni. Vásárolhatunk belőle fejlesztéseket, növelhetjük a maximálisan elérhető szorzót, gyorsíthatjuk a szorzók elérésének folyamatát, stb.

Kép

Ami pedig a legfontosabb szerintem, hogy tudunk belőle venni egyszeri alkalommal szabadon eljátszható számokat, szóval ha épp olyan zene megy a TV mindkét csatornáján, amit nem játszol szívesen, akkor csak bemész a menübe, a megfelelő menüpontból kiválasztasz egy számot és el játszhatod. A választék elég nagy, a GHTV-be több mint 500 zenét pakoltak mára, ezért érdemes játszani a TV-vel, mert ha olyan szám szól, amit szeretsz, akkor azt a lejátszás után hozzáadhatod a kedvenceidhez, és válogathatsz azok közül is. Persze nem kell végig görgetned annyi zenén, ha mondjuk egy olyat akarsz lejátszani, ami még nincs meg, mert van kereső is.
Továbbá igazi pénzért 24 órára feloldhatjuk az összes számot és annyiszor játszhatjuk el azokat amelyeket csak szeretnénk, amennyiszer csak akarjuk. Ez hasznos lehet, ha mondjuk átjönnek a haverok is játszani.
1v1 játékra is van lehetőség a GHTV-ben a Rivals Arena által, ahol egy másik online játékossal kerülünk szembe, valamint versenyezhetünk több-játékos módban (ha van több kontrollerünk, esetleg mikrofonunk) a haverokkal.

Kép

Röviden ennyit tudtam elmondani a játékról, remélem mindenki számára kielégító ajánló, illetve leírás volt, ha kérdés van, akkor arra szívesen válaszolok! :)

Ami talán kimaradt, azok a platformok. A Guitar Hero Live játszható:
- Xbox 360-on
- Xbox One-on (jómagam ezen játszom)
- Playstation 3-on
- Playstation 4-en
- iPhone-on (iPhone 5-től felfele)
- iPod Touch-on (6. generációtól felfele)
- iPad-en (4. generációtól felfele)
- iPad Mini-n
- iPad Air-en
- Apple TV-n (4. generációtól felfele)

A játék hivatalos oldala:
https://www.guitarhero.com

Zárásnak itt egy gameplay videó Jason Paradisetól, egy laza System számmal. Talán az egyik legjobb Guitar Hero játékos a YouTube-on, én követem a videóit, ha érdekel valakit, akkor a csatornáján találhat ennél hardcore-abb gameplayt is.

Kép Az aláírás tovább része egy válasz üzenet Valaki számára, Aki fontos nekem, de ettől függetlenül a spoilerre nyomva más is elolvashatja. Hogy miért aláírásba teszem ezt? Talán így van leginkább szem előtt, és mert máshova nem tudtam, hogy hova illene.
Spoiler!
Még valamikor pár évvel ezelőtt elindult egy számunkra eléggé fontossá vált online játék. Ez a játék volt a Need for Speed World. Lehetőségekkel teli játék volt ez, mely folyamatosan bővült. Igazi virtuális játszótér azon autó fanatikusok számára, akik egy kis arcade szórakozásra vágytak. Sokunknak nem csak játék volt ez. Számos új kapcsolat volt köszönhető ennek a játéknak. Akadtak itt olyanok akik életre szóló barátságot kötöttek, vagy ellenséggé váltak. Születtek és szakadtak meg párkapcsolatok. Egy ilyen dolog miatt is oly kedves számomra is ez a játék. Rettentő hálás is vagyok többek közt Keresztapámnak érte, aki meg mutatta nekem az első Need for Speedek egyikét, amikor lehettem nagyjából 10 éves. Első látásra "szerelem" volt ez a franchise. Teltek az évek azóta, de nem gondoltam volna addig sose, hogy ennyire meghatározó része lesz az életemnek. Letettem már szinte az olyan dolgokról, mint a párkapcsolat, mire elkezdtem játszani a Worldel, őszintén szólva, sose ment igazán a csajozás, meg nem is hajtottam arra, hogy minél több numera legyen meg. Elég hülyén hangozhat biztosan néhányotok számára. Körülbelül lehettem 20 ekkor.

És ekkor jött a képbe egy online játékban az, Akit azóta is az Igazinak tartok! :romance-heartbeating: Annak ellenére is, hogy azóta egyszer a sors már szétválasztott minket, de most újra egymás felé sodor minket. (Itt jelezném azoknak, hogy akik nem tudják kiről van szó, és mégis érdekel titeket, valakinek itt a fórumon az aláírásában megtaláljátok a választ, ha komolyan tudni akarjátok.) Az első találkozásnál tudtam már, hogy mellette akarom leélni az életem, annyira tökéletes volt vele minden, az első perctől fogva. (Itt jeleznék ismét, hogy akinek nem tetszik, amit most írok, mert szerinte nyálas, annak nem kötelező tovább olvasnia.) Onnantól kezdve volt célja az életemnek, Vele együtt terveztük közösen a jövőnket. Elképzeltük, hogy legyőzzük az akadályokat, mert az volt éppenséggel, pontosabban még most is van... De újult erővel ismét neki ugrunk és most győzni fogunk! :) Megvalósítjuk a már akkor is elképzelt összeköltözést, lesz egy mini hadseregünk és velük együtt szereljük majd a garázsban a BMW-t meg a Nissant. :) Mellette szeretném leélni az életem. Apropó Nissan... Néhányan tudhattok róla, hogy milyen sokat jelent nekem az az autó, de rövidre fogva van ami annál is fontosabb! :) Nem is húznám tovább a dolgot. Annyit fűznék még hozzá, hogy aki Magára ismert és úgy gondolja, hogy Ő az a bizonyos Igazi, legyen szíves összeolvasni a spoileren belüli első bekezdés mondatainak kezdőbetűit. :romance-heartbeating: Ez lenne a Mi kis rövid World történetünk. :)
Értékeld a témát:
Válasz küldése
  • Információ
  • Ki van itt

    Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég